The building of the "Tholos" which covers an area of 2,256.68 m2, is a shell that includes a semi-circular hall for digital shows, with concave interior space, which has a capacity of 132 people

The projections hall consists of a compact exterior circular shell, while in the interior there is an inclined level where the spectators' seats are located amphitheatrically. Access to the hall takes place through the unified area of entrance-reception, where visitors arrive either through Pireos street or through the Cultural Centre's underground parking area and through the atrium.

The reception area has the form of a hypostyle hall, where three columns support a wavy roof. On the roof there are fissures that provide the interior with ample lighting.

 

 
 
copyright 2006 FOUNDATION OF THE HELLENIC WORLD
Search Site map Contact us First page
   

The construction and equipment of the "Tholos" funded, as part of the Attica Regional Operational Programme of the 3rd Community Support Framework (with funding 50% by the European Fund of Regional Development and 50% by State Funds)