Implementation

The construction | Architectural Drawings | Technology | Credits

The building of the "Tholos" which covers an area of 2,256.68 m2, is a shell that includes a semi-circular hall for digital shows, with concave interior space, which has a capacity of 132 people.

The projections hall consists of a compact exterior circular shell, while in the interior there is an inclined level where the spectators' seats are located amphitheatrically. Access to the hall takes place through the unified area of entrance-reception, where visitors arrive either through Pireos street or through the Cultural Centre's underground parking area and through the atrium.

The reception area has the form of a hypostyle hall, where three columns support a wavy roof. On the roof there are fissures that provide the interior with ample lighting.